Ön most itt van: Kezdőlap OkBaby gyerekülések

A több mint 30 éves múltal rendelkező olasz OkBaby biztosan nem ismeretlen a hazai anyukák, apukák előtt. Erre biztosíték a cég filozófiája: "Legyen boldogabb és gondtalanabb a gyerekkor".

 

Gyártanak fürdőkádaktól kezdve, mini medencéken, baba toiletteken, csecsemőtusolókon keresztül a számunkra oly fontos kerékpárra szerelhető első és hátsó gyereküléskig, bringára szerelhető baba szélvédőkig mindent, ami szebbé és élménydúsabbá teszi csemetéink meghatározó első éveit.

 

2010-es újdonság a zöldáras Body Guard, mely méltán lesz népszerű kedvező ára és magas műszaki tartalma miatt. Új formája óvón öleli körbe utasát, nagyobb fejvédelemmel, teljes láb és térd borítással rendelkezik. Támlája fejmagasságban speciális süllyesztéssel készül, ami bukósisakban is megfelelő támasztékot és kényelmet biztosít. Konzolos rögzítésű, gyorszárral könnyedén állítható lábtartókkal, széles fényvisszaverővel a „hátán”, lábrögzítő pántokkal, „gyerekbiztos” csattal rendelkező hárompontos biztonsági övvel, vízhatlan párnázattal mely hidegben is meleg hatású.

 

A számos gyerekülésgyártó közül talán az egyetlen az olasz OKBaby, aki saját teszt laboratóriumában törés és rázkódás tesztekkel vizsgálja termékeit, annak érdekében, hogy gyermekienket mindig teljes biztonságban tudhassuk!

Tekintse meg a töréstesztről készült videót, illetve további kiemelkedő OkBaby jellemzőket!

 

1,) Rázkódás és törés teszt

2,) Tartó konzol felszerelése és használata

3,) Ok Baby Anti Theft  lopásgátlás

4,) 10+ és Sirius állítható és dönthető jellemzők

 

 

Természetesen minden OkBaby gyerekülés megfelel az EN 14344-es európai irányelvnek.

 

Mit ír elő az EN 14344 szabályozás? 

A gyártás során meghatározott előírásokat kell követni, hogy megbízható gyermekülést állítsunk elő. Az EN 14344 európai irányelv részletes útmutatásokat nyújt, melyet minden biciklire szerelhető biztonsági gyermekülés tekintetében alkalmazni kell. 

Íme néhány közülük:

  • Az ülés és háttámla nagyságának meghatározott méreten belül kell lennie.
  • A sarkoknak, széleknek és kiálló részeknek meghatározott jellemzőkkel kell rendelkezniük, hogy ne képezzék veszély forrását. 
  • Olyan módozatok kerülnek kikötésre, melyek megakadályoznak bármilyen beszorulást. Például nem lehetnek 5 és 12 mm közötti nyílások. Továbbá minden, a legkisebb rögzített, vagy levehető alkatrésznek is pontosan meghatározott követelményeket kell kielégítenie. 
  • A gyermeküléseket különböző környezeti vizsgálatoknak vetik alá: eső, meleg, szélsőséges hideg. Ez utóbbi különösen sérülékennyé teszi a gyermekülést és annak egyes részeit. Ezért olyan teszteket eszközlünk, melyek célja fagypont alatti hőmérsékleten véletlenszerű eséskor a gyermekülés törésének megelőzése. 
  • A vibrálások olyan ingatag járműnél mint a bicikli, alapvető fontosságúak: a gyermekülésnek meghatározott paraméteren belül kell reagálnia a külső igénybevétellel szemben. Függőleges dinamika tesztet is kell eszközölni, ezentúl oldal dinamika tesztet, a gyermekülés háttámlája tekintetében pedig dinamikus ellenállás tesztet is.
  • A sebességi erő is veszélytényező a gyermeket a biztonsági ülésre rögzítő szíjak tartósságának tekintetében. A tesztek azt ellenőrzik, hogy a szíjak ne tudjanak kioldódni és ütközés esetén is jól tartsanak. 
  • Minden fém részt védeni kell vegyi közegektől és a korróziótól, melyek szerkezeti lazulást okozhatnak. 

Az Okbaby mindezeket és az EN 14344 14 fejezetében feltüntetett valamennyi előírást betartja, mely kiskorúak szállítására vonatkozik 9 kg és 22 kg közötti súly tekintetében (kb. 9 hónapostól 5 éves korig).