A „gyár” történelme a húszas éveke elejére nyúlik vissza, amikor is 1924-ben August Bremicker és fiai (August Bremicker Und Söhne) elkezdtek lakatokat gyártani. Már első produktumaik egy követendő standardot állítottak fel, de természetesen mélyreható szakértelmüket nem egyik napról a másikra szerezték. Az alapítók stratégiája egyszerű volt és azóta is időtlennek bizonyult: „A biztonságot minőségnek hívják!” Ezt az elvet az elkövetkezendő generációk is hűen követték és fejlesztették tovább.

 

 

A több mint 80 éve családi tulajdonban lévő ABUS képzett, barátságos személyzetű, következetesen vevőorientált, erős és független globális vállalattá nőtte ki magát.

 

Az ABUS, mindenek előtt a biztonság mellett tette le a voksát, ezért milliószor kipróbálják és tesztelik a termékeket, hogy rendkívül megbízhatóak legyenek. Ezt a német EMNID piackutató cég is alátámasztja. Az ABUS megbízásából készítettek egy tanulmányt, melyben megkérdezték, hogy mennyire ismerik a márkát, és ha ismerik és használják, akkor mennyire elégedettek vele. A tanulmányból kiderült, hogy a német emberek jól ismerik a márkát, és magas szintű megelégedésük egyöntetű.

 

 

A minőség minőséget produkál. Bármit is kell megóvni, a védelemhez és biztonsághoz minőségre van szükség. Ez tény, és ez a kritérium az ABUS számára. A szakértelem a tudásból és a képességekből származik. Ezeken az alapokon nyugszik az ABUS jelmondata: „Security made in Germany.” (Biztonság készült Németországban.”), a legújabb gyártási technológiákkal, a legkiválóbb minőségű alapanyagokból minden egyes alkalommal. Így volt ez régen is, és így is marad örökre.

 

 

Az innovatív biztonsági termékek előfeltétele a hatékony fejlesztői munka. Az ABUS Kutatási és Fejlesztési Központja Rehe/Westerwald-ban található, ahol a mérnökök minden tudásukat és intuitív gondolkodásukat latba vetik, hogy újabb és újabb, egyre intelligensebb biztonságtechnikai megoldásokat hozzanak létre. Amint láthatjuk, ennek az eredménye, hogy sorozatosan jelennek meg az innovatív megoldások, és egyre komolyabb standardokat állítanak fel a biztonság terén. Amikor valamilyen újdonságra van szükség a biztonság és védelem színpadán, együttműködnek a rendőrséggel, biztonságtechnikai szakértőkkel, biztosítókkal és nemzetközi szabványosítási bizottságokkal, hogy a lehető leghatékonyabb megoldást dolgozzák ki az adott problémára.

 

Biztonságtechnikai termékek

 

Az ABUS csak nem kizárólag kerékpárokhoz gyárt biztonságtechnikai termékeket, hanem a biztonsági iparág teljes egészét lefedik. Otthonokba szánt termékeiket európaszerte megelégedéssel vásárolják és használják. A teljesség igénye nélkül pár példa a termékpalettára. A kínálatukban megtalálhatunk: ajtó zárbetéteket, lakatokat, láncokat, ajtó hevederzárakat, kamerás riasztórendszereket, motorkerékpár, quad, hómobil láncokat és zárakat.

 

 

A kerékpáros vonulathoz visszakanyarodva, többféle minőségű és lopásellenállóságú modell közül választhatunk. Hogy ne vegyünk zsákbamacskát, az ABUS kitalált egy egyszerű rendszert a lakatok rangsorolására. Egy 1-től 15-ig terjedő skálán jelölik a lakatok biztonsági szintjét.

 

  • 1-től 4-ig: Ebben a szegmensben az alap biztonsági szintű zárakat találhatjuk meg. Tökéletes megoldások, ha kerékpárunkról csak egy pillanatra vesszük le a szemünket. Velük teljesen kivédhető az alkalmi, felkészülés nélküli tolvajlás.

 

 

 

 

  • 5-től 7-ig: Az ebbe a csoportba tartozó lakatoknak már extra védelmi funkciókkal látták el, és a gyártáshoz használt anyagok is magasabb minőségi kategóriát képviselnek, mint az előzö szegmensbe tartozók. Kinyitásuk mindenképpen szerszámot igényel, tehát felkészült "szakember " szükséges hozzá.

 

 

 

  • 8-tól -15-ig: Maximális biztonság, prémium védelem. Az ABUS felsőkategóriája. Rozsdamentes anyagok, jégspray állóság, kettős cylinder, erővágó állóság. Ez csak pár példa arra, hogy mivel tud többet alsóbb kategóriás társainál. A 15-ös fémjelzésű lakatok pedig a mai csúcstechnológiát képviselik. Utcai körülmények között egészen biztosan átvághatatlan. Remekül példázza a biztonságot, egy teszt, amit egy motorkerékpáros újság írója végzett a motoros lakatok ászával. Ipari körülmények között, egy lakatosműhelyben 1 óra alatt nem tudta se elvágni, se megfúrni, se szétfeszíteni.

 

 

 

ABUS BORDO

 

A kerékpáros kínálatból szeretnénk kiemelni egy modellt, mely az eltelt 1-2 év alatt méltán vívta ki a felhasználók elismerését és rajongását, ez nem más, mint az ABUS BORDO. Prémium kategóriás, nagybiztonságú lakat sohasem volt még ennyire könnyű, sokoldalúan használható és kicsi. Az ABUS innovatív szemléletének kitűnő példája. A lakat szegecselt acéllapokból áll, mely kihajtott állapotában egyes modelleknél 90 cm hosszú, összecsukott állapotában pedig a szériaként hozzá járó tokban könnyen szállítható a kulacstartó szemeire csavarozva. A BORDO sok   variációban létezik. Vannak hosszabb-rövidebb, kulcsos-számzáras, színes és fekete variációk is, így bárki megtalálhatja a neki tetszőt.

 

  

 

Ne feledje, hogy a lakat annyit ér, mint az általa őrzött kerékpár. Ne sajnálja a pénzt egy jó minőségű zár megvásárlására, mert sok kellemetlenségtől kímélheti meg.