Hangzik el túl sűrűn a kérdés. Sajnos hazánkban a bukósisak használata csak ajánlott, és nem kötelező. A kérdést abból a szempontból kell megviszgálni, hogy a sisak viselése saját érdekünk. Sohasem lehet tudni, hogy mi történik a következő sarkon.

 

Miért viseljen bukósisakot?

 

Mert elkerülheti a súlyos fejsérüléseket, mviel az ütés jó részét a sisak fogja fel, és nagyobb felületen oszlatja szét. Készült egy felmérés, melyben kiderült, hogy a legkörültekintőbb kerékpáros is átlagosan 7000 kilóméterneként balesetet szenved. Sajnálatos dolog ez, így mindig legyünk felkészülve.

 

 

Hogyan válasszunk védősisakot?

 

  • A legfontosabb, hogy mindig bevizsgált sisakot válasszunk. Ezeknél biztosak lehetünk benne, hogy biztonságosak.

 

  • Figyeljen oda rá, hogy pontosan illeszkedjen a fejére. Nem csak fejkörméret az, ami számít, hanem fejének formája is. Tapasztalatunk szerint ugyanazon gyártó különböző modelljei között, belső fomára is van különbség, nem csak méretre. Sohase vegyen meg egy sisakot, mielőtt fel nem próbál párat. Még ha az egyik modell jónak is tűnik, attól függetlenül lehet egy másik modell tökéletes. Lehetőség szerint válasszon finomállítóval ellátott sisakot, mellye miliméterre beállíthatja a körméretet. Kísérletezen!

 

  • Ha már megtaláltuk a jó méretet, akkor válogathatunk a különféle dizájnok között. Sokaknak rémisztő és nem tetszik a hagyományos kerékpáros sisakforma. Nagyon sok érdekes jelzőt hallottunk már rá, de ezt most nem részleteznénk :). Mindazonáltal léteznek a hagyományostól eltérő formájú bukók is. Ilyen például a Casco Ciao.

 

Gyermekbukósisakok

 

A gyermekbukósisakok kiválasztásánál minden fentebb említett szempontot mégjobban vegyünk figyelembe. Kiváltképpen az első gondolatra térnénk ki külön. A nagyáruházi párezer forintos bukósisakok nem nyújtják azt a fajta védelmet, amit gyermekünk védelmében elvárnánk, úgyhogy mindenképpen kerüljük ezeket. Továbbá ne használjunk görkoris, gördeszkás bukósisakokat (még márkásakat sem), mert ezeket más szögű és nagyságú ütésekhez terveztek. Továbbá mindig húzzunk a gyerek fejére bukósisakot, ha gyerekülésbe ültetjük, mert ekkor védtelenebb egy esés során.

 

 

 

 

 

A bukósisak használata saját magunk és gyermekeink védelmében is kiemelten fontos. Tegyük meg az első lépést a biztonságos kerékpározás felé, és húzzunk bukósisakot.

 

 

 

 

A tartalom a Vitál Club Kft. szellemi terméke. Felhasználása csak a pontos forrás megjelölésével lehetséges.