Újabb kiemelt márkával gazdagodott áruházunk a német Casco személyében. A választás nem volt túl nehéz, hiszen ha bukósisakokról beszélünk, akkor a Casco a top. Mi nem érjük be a második legjobbal, Ön se tegye! Széles választékot nyújtunk a top kategóriás versenysisakoktól a mindennapi közlekedésre szánt modelleken át a gyermek sisakokig.

 

1989-ben Németországban került megalapításra a gyár, mely azóta ontja a sportolásra, szabaidőeltöltésre szánt sisakokat illetve a professzionális felhasználásra szánt fejvédőket. A sisakok tervezését a német tulajdonos végzi, mint már kiderült óriási sikerrel. A gyár kizárólag bukósisakok gyártásával foglalkozik, igazi specialisták. Ők nem másolnak, Őket másolják. Specializmusukat jól mutatja, hogy nem csak sport terén nyújatnak kiemelkedő teljesítményt, értjük ezt például a kerékpár-, lovas- és sísisakokra, hanem vezető szerepet töltenek be a tűzoltó sisakok terén is, ami valljuk be több mint meggyőző.

 

Ami szintén kivételessé teszi a céget az a palettán észlelhető egyedi design, mely nem hasonlít egyetlen másik márkára sem. Teljesen egyedi formák, elképesztő megjelenések.

 

Az európai sisakgyártók közül a Casco létesített először saját tesztlabort, melyben a sisakok strapabíróságát és törését elemezték töretlenül, és kiderült, hogy saját bukóik nagyságrendekkel jobb értékeket produkálnak a teszteken, mint a konkurens márkák. Tehát nem csak az exkluzív megjelenés garantált, hanem a maximális biztonság is. Kell ennél több?

 

 

 

Casco gyereksisakok

 

Az utóbbi időben egyre népszerűbbek a prémium kategóriás gyereksisakok. Hazánkban is kezdik felismerni a vásárlók, hogy nem csak saját fejük védelme fontos, hanem gyermekeiké is, sőt, az még fontosabb. Gyermekünk a gyerekülésben, utánfutóban és még a kis bringán is sokkal védtelenebb a külső hatásokkal szemben, mint mi. Mozgásuk még nem annyira koordinált, így egy bekövetkező esésnél nehezebben tudják védeni magukat. Talán nem túl meglepő, de a Casco a gyermeksisakok gyártásában is vezető szerepet tölt be. A piacon keresve sem találhatunk olyan más gyártót, melynek hasonlóan biztonságos gyereksisakjai lennének. Abban 100 százalékosan biztos lehet, hogy gyermeke kobakja a legjobb védelmet kapja egy Casco bukóban.

 

 

 

Casco Mini Pro

 

A Mini Pro széria tipikus Casco gyártmány. Professzionális védelem és kényelmes viselet. A biztonságot végig szem előtt tartva fejlesztették ki ezt az egy darabból álló konstrukciót, mely megnövelt a nyakat védő kialakítással rendelkezik. Különleges szíj rendszere tökéletes állíthatóságot biztosít, és attól sem kell félnünk, hogy gyermekünk bőrét kidörzsöli. Kiváló és szinte kötelező viselet, ha gyermekét gyerekülésbe vagy kerékpáros utánfutóba ülteti. Ezzel a sisakkal már csak egyetlen baj lehet... Sosem akarja majd a csöppség levenni.

 

  • Tökéletes ergonómia - Minden gyereküléshez és utánfutóhoz igazodó forma. Gyermekünk análkül szundíthat egyet, hogy elaludná a nyakát.
  • Zsinóros pántok - A szíj beállítása csak másodpercek kérdése. Becsípődésmentes mechanika.
  • Mystyle kompatiblitást - testre szabható kinézet a színes csíkok használatával. 360 fokban látható fényvisszaverő csík.
  • Opcionlális téli fülvédő - hogy hidegebb időben is viselhető legyen. 

 

 

 

A Casco által szabadalmaztatott és használt technológiák

 

 

Monocoque™-Inmold Combi - Új könnyűsúlyú kombinációja a az egybeöntött technológiának és a kemény külső héjnak.

 

 

Monocoque™-Plus - A belső váz és a külső hély egybefüggő egységet képez.

 

 

Monocoque™-ultra - Ezen innovatív megoldású sisakok külső héja külön szegmensekből áll, melyeket rozsdamentes acél szegecsek fognak össze, mely garantálja a legmagasabb szintű védelmet.

 

 

Freshair ventilation - Ez a kifinomult szellőztető rendszer a belső héjban oldja meg a fej szellőztetését. Ebben az esetben a sisak szellőzőnyilásainak száma másodlagos jeletőségű.

 

 

Safety Reflect Line - Minden oldalról biztosítja a láthatóságot. A világítás mellett ez egy passzív biztonsági berendezés, mely fokozza a láthatóságot szürkületben vagy rossz látási körülmények között. A technológia szabadalmi bejegyzés alatt áll.

 

 

Klima Automatik - Folyamatos állandó hőmérsékletet biztosít a túlzott lehülés veszélye nélkül.

 

 

Aircontrol - 3 részes ventillációs rendszer. Két fül elől és egy hátul biztosítja a megfelelő szellőzést. Annyira egyszerű és oly innovatív.

 

 

Patent-Strapping - 3 pontos biztonsági zsinór és a Drop Lock oldó szerkezet gyors és könnyű kezelhetőséget biztosít. Az új zsinóros megoldás elegáns és hatékony, csak egy rántás és már oldottuk is a zárat, egy pattintás és már rögzítettük is. Soha nem volt dolgunk még ilyen könnyed megoldással. A Casco nem véletlenül büszke erre a megoldásra. Ennyi, a sisakgyártásban eltöltött idő után is fel lehet találni a spanyol viaszt. A sisak levétele nélkül állíthatjuk a pánt feszességét, ami rendkívül praktikus.

 

 

Light Weight - A legkisebb súly a legnagyobb védelem mellett. Forradalmi technológiák sora teszi a Casco bukósisakokat rendkívül könnyűvé és mindemellett eszméletlenül biztonságossá.

 

 

Frameworx - Egy belső polikarbonát vázkeret maximalizája a biztonságot. A becsapódási energiát nagyobb felületen vezeti el. A sisak kulcsfontosságú részei nem esnek szét többszöri becsapódás hatására sem. Olyan szintű biztonságot nyújt ez a technológia, hogy amint a Casco bevezette a piacra, a többi gyártó is fejleszett valami ehhez hasonló megoldást, mivel előnyei egyértelműek.

 

 

Alu Roll Bar - Integrált alumínium rúd halad végig a bukósisak teljes hosszán, mely segít eloszlatni a becsapódási energiát az elnyelő részek között. A fejet ért ütés ezáltal nagyban lecsökkent. Rendkívüli módon redukálja az agyrászkódás esélyét.

 

 

2 in 1 concept - Integrált napellenző csere mechanika. Hasznája a bukót a napellenzővel vagy a nélkül kedvére.

 

 

Winterpacket - Minden nap, egész évben! Ezt jelenti a Casco új koncepciója a "Four Season". Egyes bukósisakokhoz rendelhető egy téli szett, mellyel használhatóvá tesszük sisakunkat hideg időben is. A fülpárna megfelelően véd a hidegtől, anélkül hogy a külső hangokat torzítaná.

 

 

Disk Fit Comfort - Egy kézzel, könnyedén állíthatja be a bukósisakot, hogy pontosan illeszkedjen a fejéhez.

 

 

Diskfit Vario - Maximalizált komfort. A kerület mellett ezzel a megoldással már a magasságot is könnyedén beállíhatja, így példátlan kényelmet biztosít viselőjének.

 

 

 

Casco modellek

 

 

Active-TC

 

Igazi mindenes az aktív kerékpárosoknak. Bármilyen útra is sodorja az élet az Activ-TC bárhol a megfelelő védelmet nyújtja. Minőségi kivitelezés, egyedi design és technológiák sora emeli ki a bukósisakok tömegéből. Fresh Air ventillációs rendszer hűsen tartja a fejet. Diskfit Vario finomállítási rendszer a maximális komfort miatt. Patent strapping megoldású rögzítéssel pillanatok alatt oldható vagy zárható a csat. A sisakon 360 fokban látható fényvisszaverő dekorcsík található, mely fokozza a passzív biztonságot szürkületben vagy este. Az Active-TC többszörös tesztgyőztes lett európában, mellyel joggal emelkedett a városi bukósisakok csúcsára.

 

 

Sportiv-TC

 

Az Active-TC továbbfejlesztett változata. Még nagyobb biztonság, és még több szellőző. Városi kategóriában teljesen egyedülálló. A bukósisak Monocuque Inmold Plus technológiával készül, és plusszként ebbe a bukósisakba már beszerelésre került a Frameworx, mely a becsapódási energiát még nagyobb felületen vezeti el. Csatmechanikája könnyen oldható és zárható. Hevedere nem csak kerületében de magasságában is állítható, hogy a lehető legjobb illeszkedjen a fejre.

 

 

Daimor Mountain

 

Klasszikus felépítésű mountainbike sisak mindennapos használatra. A Casco már ebben a kategóriában is beépíti a frameworx polikarbonát hálót, mely az EPS habon belül erősíti tovább a sisak szerkezetét. Freshair szellőzési rendszer tartja hűvösen kobakunkat, a pontos illeszkedést pedig a Diskfit Comfort beállító egységgel tudjuk tökéletessé varázsolni. Megnövelték a bukósisak felületét, hogy az esetleges becsapódásnál az erő nagyobb felületen tudjon eloszlani. Ez a frameworx rendszerrel együtt páratlan biztonságot nyújt a kategóriában. A bukósisak elérhető országúti és mountainbike verzióban is.

 

 

SPEEDairo

 

A Casco legújabb modellje egyszerűen frenetikusan sikerült. A Piacon páratlan kombinációja az aerodinamikának és a szellőzésnek. Egy teljesen új koncepción kezdett el gondolkodni a Casco tulajdonosa és mérnökei. Szakítottak a sok éve domináns csepp formával, és egy teljesen más látványvilágot hoztak létre, ami természetesen a légellenálási tesztekben is nagyszerűen szerepel. A sisak egyaránt alkalmas hosszú és fárasztó túrákhoz és rövidtávú hegyi kerékpározáshoz is. Eltérően a hagyományos sisakoktól, a SPEEDairo érintésmentesen illeszkedik a fejre a sisakban található hálón keresztül. Ez a megoldás nem csak nagyon kényelmes, hanem elősegíti a megfelelő légáramlást a fej körül. Nagy sebességnél került előtérbe a SPEEDairo igazi erőssége.

 

 

Casco adaptív Aerodinamika:

 

A Casco adaptív aerodinamika lényege, hogy a bukósisak alkalmazkodjon a különböző testtartások által szabott levegő áramlási feltételekhez, és mindig a legjobb teljesítményt nyújtsa.

 

  • Többszörösen lekerekített élek segítenek csökkenteni az indukált légellenállást.
  • Mindig megfelelő hűtés a fejnek. Nem csak ideális körülmények között.

 

 

 

 

Szellőzés

 

Érintésmentes illeszkedés a fejhez a beépített hálónak köszönhetően. A háló távolságot tart a bukó és a fej között, így optimalizája a levegő áramlását. Sőt nem csak optimalizája, hanem lehetővé teszi, hogy a tarkót is hűvösen tartsa. Ez igen fontos testünk hőháztartásának szempontjából, mivel a hűvösen tartott tarkó növeli teljesítményünket. Ez nem csak professzionális szinten érezhető. Gondoljon csak bele, mennyire jó érzés felhevült állapotban egy vizes törölközőt nyomni a tarkónkhoz.

 

 

 

 

Zárószóként csak annyit, hogy bármilyen kerékpárt is hajtson és bárhol is hajtsa azt, egy Casco bukósisakkal a fején egészen biztos lehet abban, hogy maximális biztonságban van a külső hatásoktól. Valássza ki az önnek megfelelő modellt, és pattanjon fel a bringára. Ne feledje! A bukósisak utólag már nem véd!