A Cateye a világ legnagyobb kerékpáros komputer és világítás gyártója. A gyár 1954-es, Osaka-i alapítása óta mindig vezető szerepet töltött be az innováció és technológia terén. 1964-ben megalkottak az első villogó üzemmódú kerékpáros lámpát, illetve a Cateye nevéhez fűződik a világ első LED fényforrású lámpája is 2001-ből. Azóta a cég ugyancsak vezető szerepet tölt be a lencse és fényvisszaverő technológiák terén. 

 

1981-ben bemutatják az első kerékpáros komputert, mellyel létrehoztak egy új kiegészítő szegmenst, ami az elmúlt 30 évben hatalmas változáson és fejlődésen ment keresztül. A mai komputer választék minden, a kerékpáros társadalom által támasztott igényt kielégíti. Mindig az élen álltak az új technológiák terén, így az elsők között voltak, akik magasságmérőt, pulzusmérőt és pedálcsapás számlálót integráltak kilométeróráikba. Valójában innen datálhatjuk, hogy a kilóméterórákból kerékpáros komputer-ek lettek.

 

Az élvonalbeli technológia garantálja, hogy a Cateye továbbra is innovatív és iparág-vezető szerepet töltsön be a kerékpárelektronikában úgy, hogy mindvégig elkötelezett hívei maradnak a biztonságnak és kénylemenek.

 

Termékeik 4 fő csoportra oszlanak:

 

  • Kerékpáros komputerek: Felsőbbrendű japán kerékpáros technológia. A Cateye teljes modellválasztékkal rendlekezik az alacsony árú, belépő kilóméteróráktól, az elit kerékpárosok által támasztott komoly követelményeket is teljesítő darabokig. A felső kategóriás órákban modelltől függően megtalálhatú pulzusmérő, magasságmérő és pedálcsapás számláló vagy ezek kombinációja. A vezeték nélküli jeleket digitális formában továbbítják, így semmilyen interferencia nem befolyásolja.

 

 

 

 

  • Multisport komputerek: Ezt a kategóriát a triatlon sport egyre növekvő népszerűsége keletette életre. A három versenyszám közti rohanásban a legkézenfekvőbb, hogy kizárólag egy eszköz kísérjen minket végig az egész verseny alatt, és így összesítve láthatjuk eredményünket. Verseny vagy edzés után csak egy eszközről kell az adatokat számítógépünkre menteni, így a statisztikák sokkal átláthatóbbak lesznek. Csakúgy, mint a kerékpáros elektronika más szegmenseiben, a Cateye itt is elénjár a fejlett technológia és innovációk terén.

 

 

  • Biztonsági fények (villogók): A Cateye a világ vezető gyártója a biztonsági világítások terén. A modellválaszték itt is nagyon széles, az olcsó 3 LED-es villogótól a high-tech biztonsági fényekig. Az amúgy is csillagászati palettát tovább bővítik a fényvisszaverők és automatikus technológiát használó villogók. A Cateye friss fejlesztése az új TL-LD570 Reflex Auto villogó, melyből létezik első és hátsó verzió egyaránt. Különlegessége, hogy automatikusan kapcsol be illetve ki. Két szenzor segítségével valósították ezt meg, egy mozgásérzékelővel és egy fényérzékelővel. További érdekessége, hogy több mint 180°-ban nyújt láthatóságot, és 5 funkciója van (folyamatos, villogó, pulzáló, vibráló és energiatakarékos).

 

  • Első világítások: Az iparágvezető Cateye számos speciális optikát és foncsorozást használ, hogy a fény ne vesszen kárba, és szóródjon szét, hanem a megfelelő helyre, az útra irányuljon. A Cateye első világítás palettája 13 modellt számlál, melyekből 7 hagyományos, elemes megoldású, és 6 újratölthető akkumulátoros. Ezek közül kettőt szeretnénk kiemelni. Az évek óta nagy slágernek számító, belépő szintű világítást a HL-EL135-öt, mely karcsú formájával és két féle színével csalogatja a vásárlókat. A másik az ez év végén debütálő top kategóriás világítás a HL-EL930RC Sumo 3. Nevéből már sejthető, hogy egy igen méretes darabról beszélünk, de teljesítménye szinte hihetetlen. 5500 candela fényerőt képes leadni, ezzel szinte nappali világítást varázsol az útra (a képen látható a brutális fényerő). Remekül reprezentálja a teljesítmény iránti elkötelezettségüket, hogy az eddigi top kategóriás lámpájuk fényereje "csupán" 2200 candela volt, így  a Sumo-val több mint megduplázták azt.

 

HL-EL135:  

 

 

 

Sumo3:  

 

A Cateye napjaink egyik legmegbízhatóbb és legfejlettebb kerékpárelektronikai gyártója. Biztosak lehetünk benne, hogy széles palettájuk bármely termékét választjuk, egy rendkívül jó minőségű kiegészítővel leszünk gazdagabbak, ami akár több kerékpáron is kiszolgálhat bennünket.