De ugyan miért fontos ez? Ugyanaz a helyzet vele, mint a bukósisakoknál. Utólag már nem védenek a balesetek következményeitől. Ennek ellenére többször halljuk, hogy „olcsó“ valószínűleg nem megfelelő minőségű gyerekülésekkel több évig nem volt gond az ismerősnél, kibírt két gyereket is, így nem költök feleslegesen egy minőségi darabra. Valóban találkozhatunk ilyen darabokkal a nagyáruházak polcain, viszont a különbségek fényévnyiek. De milyen különbségekről van szó? Kényelem biztonság, súly, kompaktság.

 

A kényelem úgy gondoljuk magától érthetődően fontos. Mind gyermekének mind Önnek. A nálunk kapható gyereküléseken kivétel nélkül állítható a lábtartó magassága, a biztonsági öv feszessége és több modell esetében a háttámla dőlésszöge is. Gyakran látunk, eszoruló szívvel  bóbiskoló csemetét utazni gyerekülésben, a zötykölődés hatására le-lelókadó fejjel... Erre megoldás a háttámla vagy a teljes ülés dönthetősége. Előbbi megoldás az olcsóbb, utóbbi a professzionálisabb (hiszen a gyerek teljes testhelyzete változik, nemcsak a háta dőlésszöge). A 10+ modellnél a teljes gyerekülés több fokozatban dönthető. A Sirius extrája pedig az, hogy ha benne ül a gyerek, akkor is könnyedén állíthatjuk a dőlést (egy spec. mechanikának köszönhetően). Vízálló és atermikus üléspárna az OKBaby-nél. Télen is melegérzetet biztosít a baba fenekének :). Az üléseken megtalálható szivacsok pont annyira vékonyak, hogy megfelelő kényelmet nyújtsanak és a gyermek se izzadjon bele az ülésbe egy meleg nyári napon.

 

A biztonság is éppen az a szempont, aminek nem lehet és nem is szabad vita tárgyát képeznie. Az általunk forgalmazott gyerekülések mindegyike átesett valamilyen az Európai Únió által elismert minőségbiztosítási eljáráson, mely garantálja a biztosnágot, és biztosak lehetünk benne, hogy egy esetleges balaset alkalmával csemeténk a legjobb védelmet kapja.

 

Remek kompakt kialakításukkal pillanatok alatt lehet őket le illetve felszerelni, így ha a gyerkőc nem jön velünk az útra, nem kell feleslegesen cipelni az ülést. A szerelés tényleg csak egy pillanatot jelent. A hátra szerelhető OkBaby gyereküléseknél lehetőség van a konzolt egy számkombinációs zárral is ellátni, hogy biztonsággal ott tudjuk hagyni a bringánkon.

 

Kialakításukban megkülönböztetünk 3 félét. Léteznek előre, hátra és a csomagtartóra felszerelhetők.

 

  • Az előre felszerelhetőeket csecsemőknek fejleszteik, mert így mindig szem előtt vannak. Ezek teherbírása is kisebb, mint a másik kettőé. Rendszerint a felső vagy az alsó csőre lehet őket felszerelni, amennyiben a váz kialakítása engedi, de többségében ez nem okoz gondot. Az előre szerelhető gyerekülésekhez kiegészítőként vásárolhatunk szélvédőt, hogy a baba puha arcát ne fújja ki a szél, és védje az esőtől, ha éppen nekiáll cseperegni.

 

 

  • A csomagtartóra felszerelehetőkhöz értelemszerűen szükség van egy megfelelő teherbírású csomagtartóra is. Mi erre az alumíniumból készülteket szoktuk ajánlani, mert igen merevek és saját súlyuk kicsi. Az ülések felszerelése egyszerű, márkától függően vagy ráerősítjük vagy „rákattintjuk“ a csomagtartóra és már suhanhatunk is. Hátrányuk abban mutatkozik, hogy sajnálatos módon a gyerek minden rezdülést és úthibát megérez, mivel gyakorlatilag a vázhoz van rögzítve. A másik pedig, ha nincs kerékpárunkon csomagtartó, akkor kizárólag ezért kell felszerelni, felszereltetni.

 

  • A hátra (vázra) szerelhető verziók talán a legkényelmesebbek gyereknek és szülőnek egyaránt. A gyermeknek azért, mert az ülés nem a vázra csatlakozik fixen, hanem egy vastag acél rúdon nyugszik, mely csatlakozik a vázon elhelyezett konzolba, így van egy kis mozgása és nem minden rezgés és útegyenetlenséget érez a gyerkőc. Fel és levétele ennek a fajtának a legkönnyebb. Egy kiegészítő konzol vásárlásával a család bármely bringájával használható, így apuka és anyuka is viheti magával a porotyot az útra (nem kell zavarba jönni, ha anyuka épp nincs otthon és a bicajával ment el....). Tapasztalatunk szerint igen kevés vázkialakítás van, amire nem lehet valamilyen módon felszerelni, így szinte bármilyen bringára tökéletes megoldás. Szélsőséges vázgeometriák sem okozhatnak problémát a négy féle szögű/hosszú/magasságú tartórúdnak köszönhetően (opcióként vásárolható).

 

Cégünk kiemelt márkaként forgalmazza az olasz OkBaby gyereküléseket. A több mint 30 éves múlttal rendelkező olasz OkBaby biztosan nem ismeretlen a hazai anyukák, apukák előtt. Erre biztosíték a cég filozófiája: "Legyen boldogabb és gondtalanabb a gyerekkor". A számos gyerekülésgyártó közül talán az egyetlen az olasz OkBaby, aki saját teszt laboratóriumában törés és rázkódás tesztekkel vizsgálja termékeit, annak érdekében, hogy gyermekienket mindig teljes biztonságban tudhassuk!

 

Ha figyelmesen végigolvasta a fentieket, akkor már talán Önnek is szembetűnik a kölünbség egy olcsó illetve egy minőségi gyerekülés között. Véleményünk szerint simán megéri a többletköltséget az a tudat és tény, hogy gyermekünk nagyobb biztonságban és kényelemben utazhat velünk, és nekünk sem kell szenvednünk a nehéz, körülényesen felszerelhető ülésekkel.