Cipő mellé ajándék Shimano pedál!   Csak egy hétig!

Most érdemes prémium cipőre váltani! Minden Specialized MTB vagy szabadidő cipő mellé ajándék Shimano PDM520 patentpedál!

Október 07-től 14-ig. Vigyázz, kész, taposás...

 

Mit tegyél? 

  • Válaszd ki a megfelelő cipőt tanácsadóink segítségével.
  • A teljes áras cipők mellé máris ajándékba adunk egy pár 13990 forintot érő Shimano PDM520-as pedált.
  • Az akciós cipők mellé is kaphatsz ajándék pedált, ha a cipő eredeti - nem akciós - árát fizeted.
  • Csak a készleten lévő cipőkre vonatkozik, készpénzfizetéssel.
  • Weben is lerendelheted! Fifgyeld a Készletállapot mezőt. Ha azt látod Raktáron, az tényleg rendelkezésre áll...
  • Webes rendelés esetén kérjük a megjegyzés rovatba beírni: Cipő+pedál akció

 

 
 
Nézzük mit nyerhetünk egy patentpedállal? Előnyök és hátrányok...
 
 
Patentpedál használatával a kerékpározás bármilyen formáját új dimenzióba emelhetjük. Tekerés közben nem csak a megszokott lefelé nyomással tudunk erőt kifejteni és haladásra bírni a bringát, hanem a másik lábunk felfelé húzásával is. Több izmot megmozgatva könnyedebben tekerhetünk. Úgy is mondhatjuk, hogy ugyanannyi erő befektetésével gyorsabbak lehetünk illetve messzebb juthatunk. 
 
  • Országúti bringák esetében a kihegyezett teljesítményorientáltság miatt egyértelműen mindig jól jön emelkedőn egy kicsivel több erő vagy adott estben egy kis energiaspórolás sík úton. 
  • Mountainbike használatnál a már említett plusz erő nagyszerű segítség a hosszú, kemény kaptatókon, illetve nyerünk még valamit, ami esetenként a hegyen még fontosabb. Patent pedállal eddig elérhetetlennek tűnt kezesség és irányíthatóság jellemzi a kerékpárt. Rendkívül technikásan tudunk száguldani a lejtőkön lefelé, gyorsabban vehetjük be a kanyarokat. Nagyon fontos a biztonság! Brutálisan rázós szakaszokon, váratlanul felbukkanó akadályok esetén nem kell koncentrálnunk, hogy lábunk ne csússzon le a pedálról.
  • Túrázás alkalmával az előnyök egyenesen következnek az előbb leírtakból. Kisebb erőbefektetéssel juthatunk el A-ból B pontba, így egy akár több száz kilométeres, több napos túrán energiánkat nem csak a kerékpározásra tudjuk fordítani, henam sok más egyáb kiegészítő programra is. Ebben a műfajban is előfordulhatnak olyan út szakaszok, ahol jól jön egy fix lábrögzítés a pedálon...
 
 
 
A patentpedálos megoldások hátránya, hogy használatuk majd minden esetben speciális kerékpáros cipő meglétét követeli.
A vegyes pedálokon kívül (melyek egyik oldala sima taposó felület) minden más gyakorlatilag hasnzálhatatlan sima cipővel illetve nagyon kényelmetlen. A másik hátrány pedig az áruk. A meglehetősen árérzékeny világunkban ezt a fajta többletköltséget sokan nem tudják vagy egyszerűen nem akarják kifizetni. Természetesen ez csak addig van így, míg az ember egyszer ki nem próbálja. Utána már bizonyossá válik, hogy talán az egyik legolcsóbb módja annak, hogy jobb teljesítményt tudjunk kihozni kerékpárunkból és magunkból.