Hol legyen a motor?

 

 

Előre, hátra vagy középre?

Lényeges kérdés, nézzük mik az előnyök és hátrányok...

 

 

 

  • Az elsőkerék hajtás előnye, hogy könnyen beépíthető és bármilyen agyváltóval működik. Hátránya lehet, hogy a kerékpár kormányzására nagyobb figyelmet (és erőt) kell fordítanunk. Az áruházunkban elérhető elsőkerék motoros kerékpárokat ITT találod.

 

  • A hátsókerék hajtás esetén, már jobb a kerékpár súlyelosztása. Sportos, hegyi bringákon alkalmazzák leginkább, ennél a típusnál lehetőség van az akkumulátor visszatáplálására. Hátránya, hogy agyváltóval nem kombinálható. A nálunk is fellelhető típusokat ITT találod.

 

  • A középmotor az elöbbi két eset előnyeit ötvözi: A motor a középcsapágyhoz kerül, a legjobb súlyelosztást biztosítva így. A középmotoros hajtások kompaktabbak és hatékonyabbak, mint agymotoros társaik. Hátrányuk talán csak annyi, hogy visszatáplálásra ebben az esetben - műszaki okokból - nincs lehetőség. Elektromos kerékpár készletünk 90%-a ilyen meghajtással rendelkezik. A KELLYS és KTM modelleket a márkanévre kattintva éred el.

 

 

Áruházunkban jelenleg a következő három nagy e-bike motor gyártóval találkozhatsz:

 

 

  • A BOSCH nagy múltú, megbízható gyártó, az autóiparban több évtizedes tapasztalattal. Ezt a szakértelmet 2011 óta az e-bike középmotorok fejlesztésénél is kamatoztatja: tervezői arra törekszenek, hogy az elektromos rásegítés minél emberközelibb legyen. Kijelzője teljeskörű tájékoztatást nyújt és motorja képes kezelni az elektromos váltókat is.

 

  • A SHIMANO viszonylag későn lépett piacra saját ebike rendszerével, a STePS-szel, de ettől függetlenül, nagyon jelentős szereplője az elektromos meghajtások piacának. Nyilván annak is köszönhetően, hogy nagy nevű kerékpáros márkáról van szó. Ebből adódódan jó kapcsoaltokat ápol a kerékpár gyártókkal, ami a fejlesztést és az értékesítést is nagymértékben megkönnyíti. 

 

  • A BAFANG a Shanghaj mellett fekvő Suzhou-ban székel és 15 éve kezdett foglalkozni az elektromos kerékpárok meghajtásával. Az évek alatt a prémuim márkák első és középkategóriás modelljeinek alkatrész beszállítója lett. Eközben regionális központokat hozott létre az USA-ban, Hollnadiában és Németországban, hogy mint fizikálisan, mint mentálisan a lehető legközelebb legyen a prémium piacokhoz.

    Maximálisan megbízunk a termékeiben, hiszen az évek során a lesajnált kínai gyártóból a piacon legtöbb elektromos meghajtást eladó szereplőjévé vált, akiknek a termékeit kerékpár világmárkák építik be a sajátjukba. Nem ők gyártják a legkifinomultabb modelleket, de az ár/érték arányuk verhetetlen.

 

 

 

Gyere el hozzánk, tekintsd meg kínálatunkat személyesen és vendégünk leszel egy igazi E-bike élmény-próbakörre!

 

Továbbá ITT olvashatsz bővebben legújabb hitel lehetőségeinkről.

 

 

 

Kövess minket Facebookon és Instagramon is!