Ön most itt van: Kezdőlap Rockmachine kollekció

 

A holland kerékpárgyártó immáron 21 éve foglalkozik kerékpárokkal. A Rock Machine az egyik legdinamikusabban fejlődő gyártó a piacon. Évről évre új modellekkel, újragondolt specifikációkkal és átrajzolt dizájnal jelentkeznek a vásárlók nagy megedlégedésére. Elmondásuk szerint, palettájukat a sportolni vágyó fiatalok igényeihez igazítják, tehát fő profiljuk a mountainbike-ok és a cross kategóriás bringák. Mindezek ellenére remek túrakerékpárok, és fejlett technológiájú Pedelec-ek is helyet kaptak a kínálatban.

 

Rock Machien Whizz 90 életkép  Rock Machine Whizz 90 életkép  Rock Machien Whizz 90 életkép

 

Rock Machine Whizz 90 életkép  Rock Machine Whizz 90 ugratás  Rock Machine Whizz 90 freeride

 

 

Rövid történetük évszámokkal:

 

 • 1994 - A Rock Machine-t megalapítják Európában.

 

 • 1998 - Megterveznek egy Downhill specifikus modellt az Adrenaline-t, amivel a gyár csapata rendszeres résztvevője lesz a Downhill Világkupasorozatnak.

 

 • 1998 - A kerékpárok exportálása megkezdődik: az első darabokat Lettországban értékesítik. Csakúgy mint a versenyzés, az exportálás is hatalmas sikert hozott a Rock Machine kerékpárjainkak.

 

 • A legendás Rock Machien Adrenalin 70001999 - Michal Maroši érmet szerzett a Downhill Világkupán, az Adrenaline 7000-es modell nyergében.

 

 

 

 

 • 2000 - A Rock Machine kerékpárokat bemutatják sok európai piacon.

 

 • 2001 - Rock Machine a cseh DH Kupa fő támogatója.

 

 • 2002 - Rock Machine bringák berobbanak az amerikai piacra, és az amerikai trendek befeolyásolják a jövőbeni fejlesztéseket.

 

 • 2004 - Adam Vágner megnyeri a cseh DH Kupát és Cseh Bajnok is lesz 2006-ban.

 

 • A tesztgyőzets Rock Machine Blizzard 902008 - A Blizzard modell megnyeri a németországi BIKE magazin tesztjét, ahol a kifejezetten ajánlott minősítést kapja.

 

 

 

 

 • 2009 - A Rock Machine márkának új tulajdonosa lett, mégpedig a BIKE FUN International. A BFI megjelenése rendkívüli módon befolyásolta a jövőt gyártási, logisztikai tapasztalataival, továbbá magas szintű gyáregységeivel, ami hűen tükröződik az új Rokcmachine kollekción.

 

 • 2010 - Az együttműködés profi kerkesekkel és dizájnerekkel továbbra is folytatódik, és a Rock Machine partneri kapcsolatokat épít olyan kerékpáros parkokkal, melyek passzolnak a márka karakteréhez.

 

 

27,5 és 29": Az új standard alternatívákkal
 
A nagyobb 27,5" és 29"-os kerék új ipari standard lett. Minkét méret rendelkezik a nagy kerekek előnyeivel. Könyebben átgördülés akadályokon, stabilabb úttartás, magasabb stabilitás és lendület. Természetesen az egész Rock Machine kollekció a két kerékméret köré épül.
 
Játékosság és vadság a 27,5"-al
 
A legtöbb enduro és cross country kerékpárosnak olyan extrém játékos bringára van szüksége, melyet könnyű irányítani és gyors visszajlezéseket ad a terep és sebesség változásáról. Erre jelentenek megoldást a 27,5-es Rock Machine modellek. A fejlesztés során sikerült metalálni a megfelelő egyensúlyt a nagy kerék, az agresszív kezelés és agilitás között. Ezeket leginkább a szűk kanyargós ösvényeken és fordulókban lehet érezni.
 
Stabilitás, komfort és lendület 29"-on
 
A komfortos és könnyed bicajozás, amit a 29-es kerék kínál. Ideális választás bárkinek aki gyorsa szeret közlekedni terepen és totális kontrolt kíván kerékpárja felett akkor is, ha hegynek felfelé, sík úton és lefelé.

 

 

 

 

 
 
Hölgyspecifikus design
 
A Rock Machinenál olyan kerékpárokat gyártanak, melyek maximálisan igazodnak az adott modell célközönségének igényeihez. Kiváló példa erre a hölgyeknek szánt MTB széria. A női kerékpároknak a más testarányok és ergonómiai igények miatt különbözniük kell a tipikusan férfiaknak szánt modellektől. Ez korántsem csak a vázak színét és matricázását jelenti. A Rock Machinenál tudják a megoldást és kínosan ügyelnek a női MTB-ok fejlesztésére. Fontos kritériumok a biztonság, a komfort, a könnyű kezelhetőség és végül, de nem utolsó sorban az alkalmas geometria a hölgyeknek szánt MTB széria megalkotása során.
 
 
Részletek:
 
3, Speciális nyergek használata, melyek illeszkednek a női anatómiához.
 
4, Az ergonomikusan emelt kormány, a puhább markolatok és a könyebben elérhető fékkarok (a kisebb kezek miatt) teszik a tekerést még komfortosabbá.
 
1, A nők más testméretekkel és arányokkal rendelkeznek. Ezért a felsőcsövet alacsonyabbra vették a könyebb átlépési magasság és biztonságosabb használat miatt.
 
5, Kisebb rugóerejű teleszkópos villák a könyebb bringásoknak kedveznek. Kényelmesebbé, kevésbé fárasztóvá és jobban élvezhetőbbé teszik a bringázást.
 
2, Speciálisan megtervezett köpenyek kisebb gördülési ellenállást eredményeznek. Hosszú távon kevesebb energiabefeketéssel tudunk tekerni.
 
 
 
Karbon országúti vázak
 
 
Gyors és stílusos
 
Az alacsony súly elérése volt a legfőbb cél a Rock Machine országúti vázak megalkotásakor. Viszont sohasem mennének bele olyan kompormisszumokba a tervezésekor, ami bármilyen szinten is negatívan befolyásolná a váz más kulcsfontosságú tulajdonságait, úgy mint a minőség, tartósság, komfort és az optimális erőátvitel. A RaceRide sorozat minden modellje merev, könnyű és minimális légellenállással rendelkezik.
 
Ugyanakkor hatalmas hangsúlyt fektetnek a sportosság mellett a kényelemre is. Olyan tervezési megoldásokkal, mint a lapított nyeregvázcsövek, rezgéselnyelő egységek, melyek jelentősen csökkentik a fáradtságot és a fájdalmat a hosszabb túrák során.
 
Büszkék arra, hogy sikerült olyan felső kategóriás technológiákkal és kivitelezéssel rendelkező karbon országúti kerékpárt gyártani, hogy megfizethető maradjon a kerékpáros nagyközönség számára is, na csak a versenyzők kiváltásga legyen.
 
 
 

Legyen Ön is részese a Rokcmachine életérzésnek, és Nekünk igazán elhiheti, nem fog csalódni.