Görgő TacX Bushido T2780 Smart kerékpáros görgő telefonról vezérelhető, táp nélküli,1400W fékező erő


Cikkszám: 170000000022
Megosztás:
Kosárba
Eredeti ár: 241 490 Ft
Ár: 164 900 Ft
Megtakarítás: 76 590 Ft
Készlet állapot Nincs raktáron
A cikk jelenleg nincs a raktárunkban, de néhány nap alatt bármit beszerzünk, amennyiben a termék elérhető az országban! Ide kattintva elküldheti megrendelését vagy érdeklődését!
Termékleírás

Tacx Bushido T2780 Smart kerékpáros görgő

telefonról, tabletről vezérelhető, táp nélküli, max ellenállása 1400W


A Bushido egy interaktív okos tréner vezeték nélküli fékező motorral. Nincs vele semmi dolgunk, csak ráülni és tekerni, ugyanis még a konnektorhoz sem kell csatlakoztatni. A fékező motor hihetetlen teljesítménnyel rendelkezik, ami nem kevesebb, mint 1400W. Ez kb. egy 15%-os emelkedőnek felel meg. A Bushido is mint a többi Smart trainer ANT+ és Bluetooth Smart technológiát használ a kommunikációra. Ezekkel kompatibilis a legtöbb Android 4.0 felleti és iOS 7.0 és a feletti operációs rendszert futtató készülék. Nincs más dolog, csak letölteni az alkalmazásáruházból bármely Tacx vagy third party applikációt, pillanatok alatt csatlakoztatni a trénert és indulhat is az izzadás! De akkor sincs semmi baj, ha éppen nincs nálunk a telefonunk. A Bushidot alkalmazhatjuk egyszerű fluid trénerként is, ami annyit jelent, hogy minnél gyorsabban tekerünk, annál nagyobb ellenállást fejt ki a gép. Ezzel szimulálja a menetszelet.A vezetéknélküli motorfék: A motorfék a Tacx legfejlettebb ellenállási rendszere, mely a legrealisztikusabb kerékpáros élményt adja. Az ellenállás dinamikusan szabályozott, folyamatosan kalkulált a legtermészetesebb érzés elérése érdekében. A kalkulációs során a tréner minden fizikai tényezőt figyelembe vesz a valós szimuláció miatt. A menetszél, gördülési ellenállás, emelkedés, súly, légnyomás, szélsebesség, hőmérséklet, magasság, inercia és fék mind azok az apró értékek amik figyelembe vételével másodpercenként többszászor számítja ki a megfelelő ellenállás mértékét. A realisztikus élmény garantált!

Termékjellemzők, adatok:
 • Szoftver: Tacx és third party applikációk
 • Vezérlés: Okostelefon vagy Tablet (Android
 • iOS
 • Windows PC)
 • Fékezőegység: vezeték nélküli motorfék
 • Fokozatok: Automatikus vagy applikáció vezérelt
 • Max. fékerő (10 mp-ig): 1400 Watt
 • Sprint fékerő (1 percig): 750 Watt
 • Lejtőszimulálás: Nincs
 • Tápfeszültség: vezeték nélküli
 • Modellszám: T2780
Előnyök:
 • Használaható különálló trénertként is
 • Vezeték nélküli
 • Előre programozott edzésprogramok
Szakmai

- Mindig ügyeljen a kerékpár precíz "befogására", a biztonsága érdekében. Fontos, hogy még véletlenül se tudjon megmozdulni a kerékpár a görgő befogói között.

- Ha szezonban rendszeresen kerékpározunk, semmiképp ne töltsük a telet bringás mozgás nélkül. Ha kihagyunk négy-öt hónapot, sokkal nehezebb lesz visszaszerezni tavalyi erőnléti szintünket. A téli bringás mozgásra jó válasz a görgő (vagy ergotréner) vagy szabadgörgő.

- A görgő előnye az egyéb diktált teremsportokhoz képest, hogy a számunkra fontos pulzus tartományban dolgozhatunk. - További előny, hogy a megszokott, méreteinkhez leginkább passzoló/beállított kerékpárunkkal végezhetjük.

- A négy fal közti kerékpározás előnye még, hogy figyelmünket maximálisan fordíthatjuk a hajtó mozgásunk javítására, a megfelelő tartásra, hiszen nem vonja el azt semmi külső tényező.

- A görgőzés – hűtő menetszél híján – extrém izzadást okoz, ezért egészségünk érdekében nagyon fontos a folyadék és ásványi anyag pótlás. Javasolt izotóniás sport italok fogyasztása.

- A célzott görgős edzés időtartama max. kétharmada legyen a megszokott kerékpáros edzésnek. A görgőzés intenzitása/terhelése kb. 30%-kal nagyobb mint a kerékpározásé.

- Mint minden sportban, a görgőzésben is tartsuk be a fokozatosság elvét. Első körben maximum heti háromszor egy órát görgőzzünk. Ha kezdők vagyunk, ennek harmadával számoljunk.

- Hasznos társ az edzések folyamán a pulzusmérő. Segítségével kontrolálhatjuk edzéseinket, koncentrálhatunk a számunkra fontos területekre: erőnlétünk javítására vagy zsírégetésre vagy kondíciónk szinten tartására.

- Használjuk ki a görgőzést kerékpárunk precíz finombeállítására is, hiszen minden apró zaj, rendellenesség előjön a szobában - Csak sima felületű köpennyel görgőzzünk. A bütykös gumiknak nem folyamatos a kontaktusuk a görgővel, ezért sokkal zajosabbak illetve nem nyújtanak ugyanolyan terhelést.

- Javasolt a kifejezetten görgőkhöz fejlesztett köpenyek használata, hiszen ezek sokkal jobban tűrik az extrém hőhatást – ami kialakul a görgőzés folyamán.

- A szabadgörgő kiválón fejleszti a hajtástechnikánkat, hiszen ha nem egyenletes a mozgásunk, ezen a „szeren” azonnal kibillen az egyensúlyunk.

- Extra könnyű – azaz vékonyfalú csövekből készült – vázakkal nem javasolt a görgőzés (illetve a nyeregből kiszállva izomból taposás), A görgő fixen tartja a vázat, nincs rugalmassága, ezért a csavaró erőhatások a vázra hatnak.

- Virtuális tréner (például Tacx I-Vortex) használatával különböző pályákon, más-más ellenfelekkel küzdhetünk. Sőt, egyes fejlett modelleknél lehetőség van valós idejű online versenyekre, igazi ellenfelekkel.
Tipp


A görgőzés extrém hőhatással jár(hat). A normál kerékpár köpenyeket nem ennek megfelelően tervezték így ezek a görgőzés folyamán károsodhatnak, fokozottan kophatnak illetve anyagukat otthagyhatják a görgő felületén. Ezért ha rendszeresen edz, javasoljuk görgő specifikus köpeny beszerzését. Áruházunk palettájáról a Continental Hometrainer köpenyeket ajánljuk, melyek ide kattintva megtekinthetők.