Az olasz Velomann, tapasztalt és erős cég, mely az elmúlt 20 év alatt mutatott fejlődésével, mára vezető szerepet tölt be az európai kerékpáros kiegészítő piacon. A körültekintően válogatott személyzet, a felhasznált technológiák és korszerű gyártási eljárások lehetővé teszik számukra, hogy folyamatosan versenyben maradjanak az olasz és nemzetközi piacon egyaránt. Fő profiljuk a kerékpáros komputerek fejlesztése és gyártása, de ezeken kívül számos más kiegészítő is szerepel a repertoárjukban.

 

 

 

Kerékpáros komputerek:

 

A Velomann létrehozta a kerékpáros komputerek új generációját, melyeket egy új ergonomikus koncepció és a funkció gombok intuitív, kétoldali elhelyezése jellemez. Ezzel a funkciók között váltás egyszerű, az adatok könnyen leolvashatóak. Kiküszöbölték a vásárlók jogos panaszát arra nézve, hogy kicsik a számok a kijelzőn, így az idősebb korosztály számára nehezen leolvashatóak. A Velomann órák kijelzőjén a fontos adatok nagy méretben jelennek meg. A új generáció ismérve még a jelentősen lecsökkentett vastagság és karcsú forma, ami remekül illeszkedik az összes kerékpártípushoz.

 

Az órák megbízhatósága átlagon felüli, mivel az elektronikát a japán elektronikai óriás, az EPSON gyártja. Tudván, hogy termékeik mennyire megbízhatóan teljesítenek, minden kerékpáros komputerre 2 év garancia vonatkozik!!! (A garancia csak az elektronikára vonatkozik, vezetékszakadásra, elemre nem.) Minden órára jellemző, hogy kormányra és kormányszárra egyaránt felszerelhetőek, így helyet spórolhatunk meg a kormányon más elengedhetetlen tartozéknak. A kilométerórákat jelenleg 4 csoportra, szegmensre osztotta a gyártó. A csoportokba tudásuk és felhasználási területük alapján kerültek be a komputerek.

 

 

  • Velomotion: Megalkotásukat a kerékpározás iránti szenvedélyük keltette életre. Ezek az órák a legkönnyebben kezelhetők, megérthetők és a legszerényebb tudásúak a palettán, de ennek ellenére minden olyan funkciót megtalálunk rajtuk, ami szükséges lehet egy átlag kerékpárosnak.

 

 

 

 

  • Speedstar: Olyan hobby kerékpárosoknak ajánljuk, akik szeretnék folyamatosan irányítani és felügyelni a sportteljesítményüket egy sor értékes adattal, annak érdekében, hogy növeljék nyerési esélyüket és versenyképességüket az amatőr megmérettetéseken. Ebben a kategóriában már megtalálhatunk pedálcsapás számlálós, pulzusmérős és magasságmérős órákat is.

 

 

 

  • Raceclub: A kompromisszumok nélküli komputerek csoportja. Azok számára lett kifejlesztve, akik nem elégszenek meg az egyszerű részletekkel, és mindig az újabb és újabb kihívásokat keresik. Ehhez szükségük van egy olyan eszközre, mely kiegészíti Őket és kitágítja érzékeiket a GYŐZELEMHEZ vezető úton. Ebben a szegmensben digitálisan kódolják az érzékelőkből jövő jeleket, így semmi nem zavarhatja az érzékelő és az óra közötti kapcsolatot. Itt kombinálva találhatjuk meg az előző csoportban említett plusz funkciókat, illetve a csúcsmodell V1.31 minden tudással fel van vértezve, amit egy kerékpáros komputernek tudni kell. Van benne magasságmérő, pulzusszám mérő és pedálcsapás számláló is a hozzájuk tartozó extra funkciókkal (maximum, átlag, stb.). Továbbá tartozik az órához egy számítógépes program, amivel a rögzített adatokat a számítógépünkön elemezhetjük úgy, hogy az óra vezeték nélkül kapcsolódik gépünkhöz.

 

 

  • S-Line: Teljesítmény, luxus kivitelben. Ha nem lenne elég részletes a V1.31 által készíthető statisztika, akkor itt a V1.39 és a V1.41. Még több funkció, még attraktívabb megjelenés, még egyszerűbb kezelés. Ezt nyújtja az abszolút felső kategória. Természetesen az S-Line modellek is csatlakoztathatók a számítógéphez, és lementhetjük edzésünk adatait.

 

 

 

 

A Velomann-ok erőssége nem csak a fentebb említett funkciógazdagságban és futurisztikus dizájnban keresendő. Jelenleg minden modellje az egyik legjobb ár-érték arányú termék a kategóriájában, sőt rendre maga mögő utasítja tudásban, a vele azonos árú, más márkájú komputereket. Az egyes modellek funkcióiról a gyártó honlapján tájékozódhat, vagy fáradjon el üzletünkbe, és segítünk kiválasztani az igényeinek megfelelőt.